Parteneri

Un ten frumos cu ceai negru


Ceaiul negru mai este util in combaterea petelor maronii care apar pe ten.

ceaiul si tenul frumosAcest lucru este valabil si pentru petele maronii de pe maini, umeri sau spate (acestea din urma datorita expunerilor in exces la soare si arsurilor de piele care frecvent apar la acest nivel).

Se recomanda infuzii cu ceai negru la doua zile, seara (obtinute din 3 plicuri de ceai la 250ml de apa fiarta), si comprese in fiecare seara cu ceai negru.Aceste comprese se pot utiliza si pentru combaterea cearcanelor.

Ceaiul negru este util si in combaterea sau vindecarea arsurilor solare, se pun comprese cu ceai pe zonele afectate.


In ceea ce priveste consumul intern de ceai negru, la o cana nu se vor pune mai mult de doua pliculete de ceai si de asemenea nu se vor consuma mai mult de doua cani de ceai negru pe zi, de preferat inainte de ora 18 (mai apoi poate da insomnii).

Cui ii este contraindicat ceaiul negru ?

Baut in exces, ceaiul negru poate influenta negativ absorbtia fierului de la nivel intestinal, asadar anemicilor nu este recomandat. De asemenea nici personaelor cu lipsa de calciu nu este recomandat, dand stari de ameteala pana la lesin. In hipertensiune se recomanda prudenta, nu se va depasi o cana pe zi, pentru ca ceaiul negru contine teina (se recomanda consumul de ceai negru numai cu acordul cardiologului sau medicului de familie). Copiilor cu varste sub 10 ani si diabeticilor este de asemenea contraindicat, la fel si femeilor insarcinate.