Parteneri

Preparare ceai negru


La prepararea ceaiului negru, pentru a putea extrage in totalitate aroma este nevoie sa utilizati apa fierbinte cu o temperatura aproximativa de 95 grade Celsius.

Timpul recomandat de infuzie este de 2-3 minute, insa in functie de taria ceaiului si preferinte, acest timp se poate prelungi la 5 minute. Este foarte important sa probati timpi diferiti, pana cand descoperiti exact reteta de obtinere a gustului pe care il doriti.

De retinut faptul ca mentinerea indelungata a frunzelor in apa, peste valoarea recomanda, va strica aroma ceaiului, gustul acestuia devenind amar.

preparare ceai negru

Cantitatea de ceai utilizata de o lingurita (aprox. 2 grame) la fiecare ceasca. Daca ceaiul este de calitate, frunzele se pot utiliza la mai multe infuzii succesive.

Daca veti constata ca gustul ceaiului este prea astringent, chiar daca reduceti timpul de infuzare, puteti sa adaugati miere si lapte. In cazul ceaiurilor de proasta calitate, este foarte posibil sa nu reusiti sa scapati de aroma neplacuta decat prin utilizarea unei cantitati imense de miere sau alt indulcitor, lucru pe care nu-l recomandam..