Parteneri

Mica enciclopedie - ceaiuri negre


Mica noastra enciclopedie de ceaiuri negre contine o selectie de articole, care va ofera informatii valoaroase despre ceaiurile negre si proprietatile acestora.

 • Care este mai bun - ceaiul verde sau cel ceaiul negru?
  care ceai este mai bun Asa cum stim cu totii, ceaiul verde este o arma puternica impotriva mai multor boli. Dar cum ramane cu ceaiul negru? Exista beneficii ale consumului de ceai negru? Ceaiul negru are intr-adevar cateva beneficii, dar nu sunt nici pe departe atat de vaste si puternice precum cele ale ceaiului verde.
     
  Ceaiul negru si urciorul de la ochi
  ceaiul si urciorul de la ochi Bunicii nostri foloseau multe amestecuri din plante pentru insanatosire sau chiar pentru prevenirea bolilor. Va prezentam cateva remedii traditionale pentru sanatatea ochilor despre care se spune ca sunt sigure si vindeca rapid.
     
  Ceaiul negru - varietate a ceaiului verde
  varietate ceai verde Ceaiul negru este o varietate de ceai mai oxidata decat ceaiul verde sau alb.
  Toate cele 3 varietati de ceai sunt facute din frunze de Camelia sinensis. Ceaiul negru are in general o aroma mai puternica.
     
  Combaterea stresului cu ceai negru
  combatere stres cu ceai Persoanele care beau ceai negru pot scapa de stres mai rapid decat cele care beau uninlocuitor al acestei bauturi.
  Ceaiul negru ajuta la combaterea stresului cotidian, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie.
     
  Consumati ceai negru in sezonul rece
  consum ceai negru In medicina traditionala chineza, ceaiul are o importanta deosebita. Mari bautori de ceai, chinezii aleg atent tipul de planta din care se prepara si stiu ca, in functie de anotimp, e recomandat un anumit tip de “licoare”.
     
  Efecte benefice ale ceaiurilor
  efecte benefice ceai Ceaiul verde si cel negru previn si trateaza foarte multe afectiuni, avand o mare valoare medicala. Iar cercetarile din ultimii ani au dovedit-o deseori.
     
  Extract de ceai negru - protectie contra razelor ultraviolete
  extract ceai negru Aplicarea topica a unor doze mici din extractul de ceai negru, poate oferi protectie impotriva distrugerilor produse de ultraviolete la nivel cutanat, fara sa produca efectele adverse obisnuite.
     
  Sanatate si frumusete cu ceai negru
  sanatate si frumusete Ceaiul negru este recunoscut in intreaga lumea pentru proprietatile sale antioxidante, pentru beneficiile sale in ceea ce priveste frumusetea si, de ce nu, pentru gustul sau minunat. Recomandat indeosebi pe perioada iernii, ceaiul negru imbunatateste rezistenta la frig.
     
  Un ten frumos cu ceai negru
  ceaiul si tenul Ceaiul negru mai este util in combaterea petelor maronii care apar pe ten.Acest lucru este valabil si pentru petele maronii de pe maini, umeri sau spate.
     
  Ceaiul negru
  ceaiul negru Ceaiul negru, numit rosu de chinezi, este un ceai fermentat. Dupa cules, frunzele sunt puse la ofilit, ceea ce corespunde unei uscari in aer cald. Apoi urmeaza operatiunea de "rulare", care permite "spargerea" frunzelor in asa fel incat sa poata incepe o fermentatie.
     
  Ceaiul negru trateaza afectiunile genitale
  tratament ceai Un studiu efectuat recent a scos la iveala faptul ca ceaiul negru are beneficii mari in ceea ce privesc afectiunile genitale.
     
  Ceaiul verde versus ceaiul negru
  ceai negru si ceai verde Ceaiul este o bautura atat de apreciata incat este cea mai consumata din lume dupa apa. Este atat de indragita incat a intrat in folclorul multor popoare, iar chinezii i-au dedicat un proverb care spune totul despre cat de iubit este ceaiul : “Mai bine sa stau trei zile fara mancare decat o zi fara ceai”.
     
  Ce principii active contine ceaiul negru
  principii active ceai Ceaiul negru este de fapt ceaiul chinezesc. El este preparat din frunze de Thea sinensis care au trecut printr-un proces de fermentare in urma caruia anumite taninuri se oxideaza si dau produsului culoarea inchisa.
     
  Consumati ceai negru fara lapte
  ceai negru fara lapte Universitatea din Berlin sustine ca ceaiul negru are importante efecte pozitive asupra sistemului circulator. Ceaiul este printre cele mai populare bauturi din lume (a doua dupa apa).
     
  Efecte ale ceaiului negru asupra frumusetii
  efecte frumusete ceai negru Beneficiile ceaiului negru asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea. Datorită proprietăţilor sale speciale, acest ceai este folosit şi în industria frumuseţii.
     
  Efecte neplacute ale ceaiurilor
  efecte neplacute ceaiuri Ati putea spune ca orice ceai, verde sau negru, trebuie sa aiba si contraindicatii. Este un lucru normal. Hipertensivii nu trebuie sa consume in exces. Nu uitati, ceaiurile contin cofeina.
     
  Proprietatile ceaiului negru
  prorietati ceai Majoritatea dintre noi stim cate ceva despre beneficiile ceaiului negru asupra organismului. Insa ceea ce nu stim cu totii este ca aceasta "licoare" a ajuns sa fie folosita cu succes in industria frumusetii.